Kirjoittelin taannoin tavoitteestani virittää salkun osinkotuotto sellaiseksi, että tilille tuloutuisi nettona noin 200 euroa kuukaudessa. Tällainen jatkuva tulovirta lyhentää sopivasti limiittiä ja antaa mahdollisuuden tehdä lisäsijoituksia riippumatta siitä, onko työelämästä mahdollista heittää lisäeuroja sijoituksiin.
Tänä vuonna salkkuni kävi ensimmäisen kerran läpi laajemman osinkokierron eli sain osinkoja vuoden jokaisena kuukautena ja pääsin näkemään mihin ajankohtiin tilitykset osuvat.
Olen tänä vuonna säätänyt aika lujalla kädellä salkun kuukausittaisia osinkoja hankinnoillani, mutta luulen, että fokus palaa nyt perusasioihin eli hyvien osakkeiden ostamiseen halvalla ja ajallisesti hajautetusti.
En pidä itseäni osinkosijoittajana, en tunnusta sijoittamisessa mitään väriä edellä mainitsemieni perusasioiden lisäksi. Vankan osinkoperustan rakentaminen on ollut kuluneena vuonna ohjelmassa, mutta ei sen kummempaa.
Osinkohajautus on nyt kuitenkin hyvällä tolalla. Vuodessa tililleni kirjaantuu yli 90 osinkotapahtumaa. Yhdysvaltalaisosakkeet maksavat osinkonsa neljä kertaa vuodessa ja tästä tulee runsaasti eri kuukausille hajautettua osinkovirtaa. Suomalaisosakkeiden yhtenäinen ja kertaluontoinen osingonmaksuaikataulu näkyy huhti- ja toukokuun osinkohuippuina kaaviossa.
Heikoimmat kuukaudet osinkotulojen puolesta ovat tammikuu ja elokuu.
Laiska sijoittaja sanoo
Mukavan näköistä osinkovirtaa!
Tavallaan osigot muodostavat mukavan lisätulon, mutta toisaalta ne ovat ainakin suomessa arvo-osuustiliään pitävälle verotettavaa tuloa. Varsinkin jos tarkoitus on sijoittaa kaikki takaisin, niin verottaja pääsee ikävästi väliin.
Konkreettinen "ylimääräinen" kahiseva ympäri vuoden kuitenkin miellyttäisi itseänikin monessakin mielessä, mutta tällä hetkellä on tyytyminen lähinnä keväiseen osinkosaldoon.
Wyatt Earp sanoo
Joo, kyllä tässä verottaja saa osansa. Ja jatkossa vielä enemmän. Omasta puolestani yhtiöt voisivat osinkoverotuksen kiristyessä painottaa veroedullisempia ratkaisuja käteisosinkojen kustannuksella.