Salkku otti vielä hieman hittiä elokuussa, joka oli Wall Streetillä osakkeille surkein kuukausi 10 vuoteen. Myin elokuun alussa spekulatiivisimmat osakkeet eli tyhjäsin lyhyen salkun. Käteisen osuus kasvoi suureksi ja olen elokuun aikana käytellyt rahaa perusomistusten vahvistamiseen kotimaassa ja Ruotsissa. OMXH Cap tuotto näyttää vuoden alusta -19,9%.
Olen ostellut elokuussa kotimaisia ja ruotsalaisia osakkeita. Olen lisäillyt aika tavalla yhtiöitä salkkuuni: Elisaa kahteen otteeseen, UPM-Kymmeneä, Sanomaa, Stockmannia, H&M:ää, Svolderia, Nokiaa, Fortumia, Outoteciä, Tikkurilaa, Vaisalaa. Moni osake on joinakin päivinä ollut niin halpa, että ollaan tasoissa tai alempanakin kuin finanssikriisin päivinä pari vuotta sitten.
Ulkomailta olen haalinut kassiin Norjasta öljykenttälöydöistä elokuussa kahteen otteeseen kertonutta Statoilia, samaten vanhaa kunnon Seadrilliä. Ostin jälkimmäistä tällä kertaa Oslon pörssistä. Näiden kohdalla siis ensin myin ja sitten ostin takaisin. Järkevääkö? Tuskin.
Ruotsista ostin uutena salkkuun Scaniaa, jenkkilästä Realty Incomea(O) kun se kyykkäsi paniikkipäivinä. Kiikarissa on nyt myös New York Community Bancorp(NYB). Palaan näihin myöhemmin.
Entä miten kaikki tästä etenee? Perussalkkua holdataan ja kasvatetaan paniikeista. Lähden pessimistisessä skenaariossa siitä, että ostovoima pitää olla vuodeksi eteenpäin. Jos siis asiat menevät huonoimmalla tavalla, voi ostopaikkoja ja paniikkeja olla edessä paljon. Harkitsen markkinoita kontraavaa instrumenttia, jolla saa tuottoa indeksien pudotessa.
Aion siis pitää huolen, että ostovoimaa on.
anon sanoo
Eikös tuo saab kuulu scaniaan tai ole ainakin jonkin sortin tytäryhtiö?
Wyatt sanoo
Eiköhän Saabin ja Scanian tiet eronneet jo joskus aikaa sitten. Finanssikriisin aikoihin Saabin omisti vielä General Motors, joka konkurssin partaalla paniikissa myi Saabin Spykerille. Scanian suurimmat omistajat ovat nykyään Volkswagen ja MAN.